IZLETNIŠKE KMETIJE

PIRŠEV IZLETNIŠKI TURIZEM – PIT ZDOLE

Zdole 15, 3260 Kozje
TEL/FAX: +386 (0)3 580 1176
GSM: +386 (0)31 336 463
E-MAIL: pit@tvis.si

DELOVNI ČAS:

petek in sobota: 14.00-22.00
Ostale dni po predhodnem naročilu.

V vasi Zdole nad Kozjem leži na nadmorski višini 385 metrov izletniška kmetija PIRŠ. Do kmetije vodi asvaltirana cesta, ki je vedno prevozna tudi za turistične avtobuse. Najbližji kraj, Kozje, je od kmetije oddaljen 2,5 km.

Kje se nahajamo?


Na izletniški kmetiji Pirš vseskozi dajejo poudarek na zdravo pridelavo hrane, ki jo pridelujejo sami na kmetiji in na domačo kapljico iz lastnega vinograda. Notranja jedilnica sprejme do 60 gostov, zunanji vrt nudi udobno namestitev prav tako za 60 ljudi. Sprejemajo naročila za pogostitev zaključenih družb.

Ob široki paleti suho-mesnatih proizvodov domače izdelave, ponudbe domače kmečke hrane, priprave menujev po želji naročnika, lahko poskusite še  POSEBNE HIŠNE SPECIALITETE:

– goveja juha z domačimi rezanci in zličniki
– odojek pečen v krušni peči
– domača orehova potica
– jabolčni in sirov zavitek
– več vrst kruha iz krušne peči
– domače koline po kozjansko
– gobova juha z ajdovimi žganci
– kozjanske enolončnice.

V vinogradih (2 ha) in kleti se ukvarjajo s pridelavo grozdja in vina po integrirani metodi. Ob dobri hrani ali v degustacijski sobi lahko poskusite naslednje vrste žlahtne kapljice:

– sauvignon
– chardonay
– renski rizling
– laški rizling
– bela zvrst
– modra frankinja
– rdeča zvrst

Za najmlajše goste imajo urejeno otroško igrišče z igrali. Izletniška točka je idealna za sprehode in ostale rekreativne aktivnosti v bližini domačije.